Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Qi trūkumo dieta (Qi Xu)

Qi trūkumo dieta (Qi Xu)

Kas yra Qi

Qi yra pagrindinė mūsų kūno medžiaga ir varomoji jėga. Ji yra tarsi mūsų kūno degalai. Qi dėka mūsų kūnas gali atlikti tam tikras funkcijas.

Paprastai Qi verčiame kaip "energiją". Ji yra funkcijų aktyvatorius, ji yra mūsų kūno šilumos šaltinis, jos jang dalis sudaro aplink mus apsauginį apvalkalą ir yra mūsų imuniteto dalis, ji reguliuoja kraujo tekėjimą ir sulaiko kraują kraujagyslių sistemoje, ji atsakinga už medžiagų apykaitą, t. y. medžiagų apykaitos funkcionavimą, ir aprūpina mūsų kūną maistinėmis medžiagomis, kurios palaiko jo funkcionavimą ir regeneraciją.

Daugiau apie Qi funkcijas rasite čia.

Mūsų Qi kokybei įtakos turi iš protėvių perimtos esencijos kokybė ir stiprumas, maisto, kurį valgome, kokybė ir oro, kuriuo kvėpuojame, kokybė. Taip pat organų, gaminančių Qi iš maisto ir oro, stiprumas.

Vaizdas, vaizdas, taikus, vyresnio amžiaus, pora, daro, Qi, Gong, arba, Tai

Kaip pasireiškia Qi trūkumas

Qi gali trūkti visame organizme arba atskiruose organuose.

Tipiški bendro Qi trūkumo simptomai yra šie:

  • nuovargis
  • Silpnumas
  • Silpnas balsas
  • Spontaniškas prakaitavimas
  • Širdies plakimas po fizinio krūvio
  • Pykinimas

Kai kalbame apie Qi trūkumą, paprastai turime omenyje blužnies Qi trūkumą. Tačiau Qi gali trūkti ir daugumoje kitų organų - plaučiuose, tada sunkiau kvėpuojame, inkstuose, tada kyla šlapimo nelaikymo problema, širdyje, tada galime turėti aritmijos problemų ir t. t.


Pagrindiniai blužnies qi trūkumo simptomai yra šie:

  • nuovargis, ypač po valgio
  • Blyškumas
  • virškinimo sutrikimas
  • Plonos išmatos arba viduriavimas
  • pilvo pūtimas
  • Polinkis priaugti arba numesti svorio
  • Potraukis saldumynams
  • Ginekologinės išskyros
  • Sumažėjęs imunitetas ir dažnos peršalimo ligos
  • Nenoras šalti
  • dusulys
  • Sumažėjęs lytinis potraukis
  • Galūnių jėgos trūkumas
  • Galvos skausmas, susijęs su nuovargiu
  • Lengvas mėlynių susidarymas
  • Polinkis į apmąstymus ir nerimą

Valgymo principai esant Qi trūkumui

Bendrieji principai

Mityba turėtų stiprinti blužnies qi gerai paruoštais, paprastais patiekalais, kurių sudėtyje yra palyginti nedaug ingredientų. Mitybos pagrindą sudaro sudėtiniai angliavandeniai, papildyti nedideliu kiekiu aukštos kokybės baltymų ir lengvai virtų daržovių. Maistas turėtų būti šviežias, malonus akiai ir skoniui, pageidautina, kad jis būtų gaminamas iš vietinių sezoninių produktų.

Nors visi maisto produktai turėtų būti termiškai apdoroti, nerekomenduojama jų pervirti, kol jie taps sudrėkę. Žalias lapines ir švelnias daržoves, pavyzdžiui, brokolius ir pupeles, reikia virti tik lengvai, o šakniavaisiai ir grūdai išlaikys savo formą, tekstūrą ir Qi net ir po ilgo lėto virimo.

Virškinimo procesas prasideda burnoje, todėl maistą reikia kruopščiai kramtyti ir lėtai ragauti. Maistu reikia mėgautis. Griežta ar monotoniška mityba kenkia blužniai.

Maisto paruošimas

Vien maisto paruošimas gali turėti didelę įtaką bendrai Qi kokybei ir teigiamam maisto poveikiui. Savaime suprantama, kad su meile ir malonumu paruošti patiekalai yra skanesni už pirktus parduotuvėse arba paruoštus paskubomis ar su pasibjaurėjimu. Tai dažnai tampa kliūtimi, nes ne visi mėgsta gaminti ar turi laiko. Vis dėlto laiko ir pastangų skirti sau ir pamaitinti save yra svarbi gydymo proceso dalis.

Savaitgaliais skirti laiko tirštoms ir maistingoms sriuboms, daržovių ir mėsos sultiniams bei troškiniams ruošti ateinančiai savaitei - tai būdas aktyviai įsitraukti į blužnies stiprinimo procesą. Taip elgdamiesi pagerinsite ir savo psichinę savijautą, kuri taip pat naudinga blužniai.


Moteris, lupanti, bulves, skirtas, virti, skanų, sultinį, prie, medinio, stalo,

Rekomenduojami maisto produktai

  • Neutralaus arba šilto saldaus skonio: Lengvi grūdiniai produktai (baltieji ryžiai, ryžių košė, avižos, skrudinti miežiai, grikiai, saldieji ryžiai, spelta kviečiai), šakniavaisiai (moliūgai, saldžiosios bulvės, salierai, moliūgai, morkos, kukurūzai, pastarnokai, avinžirniai, juodosios pupelės, saldžiosios bulvės, batatai, batatai, žirniai), graikiniai riešutai, kompotai, vištiena, jautiena, ėriena, kepenys, pupelės, skumbrė, tunas, ančiuviai.
  • Aštrūs skoniai (nedideliais kiekiais ): svogūnai, porai, česnakai, ropės, paprikos, šviežias imbieras, cinamonas, muskatai, pankoliai, virtuvės prieskoniai.
  • Sudėtingi saldūs skoniai (nedideliais kiekiais ): melasa, datulės, ryžių sirupas, miežių salyklas, palmių cukrus.

Draudžiami maisto produktai

  • Nevirti ir neapdoroti šalti maisto produktai: Tai gali būti: daržovių salotos, žali vaisiai (sveiki ir išspaustos sultys, ypač citrusinių vaisių), kviečiai, daigai ir grūdų daigai, žalios daržovės (pomidorai, špinatai, mangoldai, mangoldai), tofu, jūros dumbliai, druska, per didelis kiekis saldžių maisto produktų ir koncentruotų saldiklių, rudieji ryžiai, antibiotikai, vitaminas C (daugiau kaip 1-2 g per dieną), alus.
  • Maisto produktai, kurie sulaiko ir sukuria drėgmę: ledai ir pieno produktai (išskyrus nedidelius kiekius sviesto ir jogurto), cukrus, šokoladas, riešutai ir sėklos (išskyrus graikinius riešutus), riešutų sviestas.

Klinikinės pastabos

Norint sustiprinti blužnies qi, svarbu:

  • reguliariai valgyti tuo pačiu metu. Geriausia - tris kartus per dieną ir vengti "plepėjimo tarp valgymų".
  • Valgyti iki 80 % sotumo, nepersivalgyti.
  • Vengti maisto produktų, kurie apkrauna blužnį (pieno produktų, saldumynų, kviečių).
  • Valgykite įvairų maistą.
  • Valgykite kokybišką, tikrą maistą, be etikečių, dažiklių, konservantų, pusfabrikačių ir pan.
  • Pirmenybę teikite maistui, dėl kurio jaučiate energijos antplūdį.
  • Pirmenybę teikite virtoms daržovėms.
  • Būtina pakankamai, bet ne alinančiai mankštintis ir daug ilsėtis.
  • Pernelyg ilgas sėdėjimas kenkia blužniai. Jei dirbate sėdimą darbą, darykite pertraukas ir skirkite jas mankštai.
  • Per didelis mąstymas kenkia blužniai. Mažiau mąstykite J Jei darbe tenka daug mąstyti, pasistenkite tai kompensuoti veikla, kuri nereikalauja mąstymo. Pavyzdžiui, fiziniais pratimais.

Proporcinga maisto sudėtis esant Qi trūkumui

Pagrindinė suvartojamo maisto dalis turėtų būti angliavandeniai (40-60 %), likusią dalį - virtos daržovės (30-40 %) ir geros kokybės baltymai (10-20 %). Tai ypač svarbu ankstyvaisiais gydymo etapais. Stiprėjant blužniai, žinoma, galima pridėti kitų mitybos elementų. Tačiau, esant didesniam drėkinimui, reikėtų atidžiai stebėti suvartojamų angliavandenių kiekį. Jei blužnis jau sustiprėjo arba jei gyvenate karštame klimate, galima pridėti mažesnį kiekį lapinių daržovių (sumuštiniams ir pan.).

Congee, košė, su, vištiena, griežinėlis, tofu, kiaušinis., Congee, košė, nuo

Pagirkite spurgas ( congee )

Vienas iš geriausių maisto produktų, padedančių Slezinai atstatyti jos Qi, gali būti ryžių košė congee (spurgų košė).

Tai ilgai virta ryžių košė. Paprastai ryžiai verdami su vandeniu santykiu 1:9. Congee gali būti pagardinta įvairiais ingredientais.

Daugiau įkvėpimo, kaip pasigaminti congee ryžių košę, rasite šiame recepte.