Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
50 g džiovintų Judo ausų grybų
140 g bulvių
500 g rupios druskos
400 g Hokaido moliūgo
2 skiltelės česnako
2 kiaušiniai
25 g pusiau rupių miltų
50 g sviesto
100 g moliūgų sėklų
100 g šviežio ožkos sūrio
125 g raketų
druska
pipirai
čiobrelių
Džiovintą Judo ausį 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje.
Kepimo skardą išklokite maždaug 1 cm storio rupios druskos sluoksniu, sudėkite bulves ir kepkite jas iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol suminkštės.
Paruoškite moliūgų tyrę. Nuluptą moliūgą supjaustykite į ketvirčius, išskobkite sėklas ir kartu su česnako skiltele bei šviežiais čiobreliais kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Iškepusį moliūgą sumaišykite į vientisą tyrę ir sudėkite į sietelį, kad nutekėtų vandens perteklius.
Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite keptas bulves. Dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, tarkuotas bulves, kiaušinius ir pusiau rupius miltus. Užminkykite tešlą. Tešlą reikia greitai išminkyti, kad ji gerai laikytųsi ir netrupėtų (jei miltų bus per daug, gnocchi bus tankūs, o ne purūs).
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus, tešlą konditerine kortele padalykite į kelias dalis ir iškočiokite ritinėlius. Kortelėmis išpjaukite 1 cm pločio gnocchi. Lengvai pabarstykite miltais ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Verdančiame pasūdytame vandenyje virkite gnocchi, kol suminkštės (apie 3-4 minutes). Tada aptepkite šaltu sviestu, kad gnocchi nesuliptų.
Paskrudinkite moliūgų sėklas. Judo ausis apkepkite svieste, pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite gnocchi su kepta Judo ausimi, šviežia raketa, skrudintomis moliūgų sėklomis ir tarkuotu ožkos sūriu.
Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas
sunkiau t 450 min70 min