Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Anties krūtinėlė su bulvių kroketais grybų dulkėse

Anties krūtinėlė su bulvių kroketais grybų dulkėse ir gervuogių padaže

3. Anties krūtinėlės kopija

Sudedamosios dalys:

Sudėtis: 20 g Maitake miltelių

4 ančių krūtinėlės

450 g virtų bulvių

350 g rupių miltų

300 g šviežių gervuogių

80 g sviesto

20 g sviesto gervuogėms pakepinti

aliejaus kepti

2 skiltelės česnako

30 g cukraus

druskos

čiobrelių

Procedūra:

Bulves nulupkite, supjaustykite mažesniais kubeliais, išvirkite, kol suminkštės, ir iš dalies nusausinkite. Palikite tik šiek tiek skysčio, pabarstykite rupiais miltais, pagardinkite druska ir suminkykite tešlą. Miltų galite dėti pagal poreikį, kol tešla sulips. Tada tešlą trumpam atvėsinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki maždaug 140 °C temperatūros. Formuokite bulvių kroketus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Dar karštus apvoliokite Maitake grybų milteliuose.

Pasūdykite anties krūtinėlę ir atsargiai supjaustykite odą grotelėmis (mėsos nepjaukite).

Dėkite krūtinėlę oda žemyn į šaltą keptuvę. Tada pradėkite lėtai kepti mėsą ant odos (nupilkite riebalus ir panaudokite tolesniam kepimui). Kai oda taps auksinė, sudėkite sviestą, česnako skilteles, čiobrelius ir apverskite krūtinėlę mėsa į apačią. Kepkite 1 minutę.

Dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę oda į viršų ir kepkite 3 minutes. Išimkite mėsą ir palikite maždaug 10 minučių pailsėti. Mėsa bus maždaug 54 °C temperatūros (vidutiniškai iškepusi).

Dabar paruoškite šviežių gervuogių padažą. Gervuoges pakepinkite svieste, kol visiškai išvirs, tada įberkite 30 g cukraus. Leiskite cukrui ištirpti ir sumaišykite. Perkoškite padažą per smulkų sietelį ir patiekite.

Patiekite lėkštėje.

Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas

sunkiau 430 min70 min