Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
Sudėtis: 20 g Maitake miltelių
4 ančių krūtinėlės
450 g virtų bulvių
350 g rupių miltų
300 g šviežių gervuogių
80 g sviesto
20 g sviesto gervuogėms pakepinti
aliejaus kepti
2 skiltelės česnako
30 g cukraus
druskos
čiobrelių
Bulves nulupkite, supjaustykite mažesniais kubeliais, išvirkite, kol suminkštės, ir iš dalies nusausinkite. Palikite tik šiek tiek skysčio, pabarstykite rupiais miltais, pagardinkite druska ir suminkykite tešlą. Miltų galite dėti pagal poreikį, kol tešla sulips. Tada tešlą trumpam atvėsinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki maždaug 140 °C temperatūros. Formuokite bulvių kroketus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Dar karštus apvoliokite Maitake grybų milteliuose.
Pasūdykite anties krūtinėlę ir atsargiai supjaustykite odą grotelėmis (mėsos nepjaukite).
Dėkite krūtinėlę oda žemyn į šaltą keptuvę. Tada pradėkite lėtai kepti mėsą ant odos (nupilkite riebalus ir panaudokite tolesniam kepimui). Kai oda taps auksinė, sudėkite sviestą, česnako skilteles, čiobrelius ir apverskite krūtinėlę mėsa į apačią. Kepkite 1 minutę.
Dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę oda į viršų ir kepkite 3 minutes. Išimkite mėsą ir palikite maždaug 10 minučių pailsėti. Mėsa bus maždaug 54 °C temperatūros (vidutiniškai iškepusi).
Dabar paruoškite šviežių gervuogių padažą. Gervuoges pakepinkite svieste, kol visiškai išvirs, tada įberkite 30 g cukraus. Leiskite cukrui ištirpti ir sumaišykite. Perkoškite padažą per smulkų sietelį ir patiekite.
Patiekite lėkštėje.
Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas
sunkiau 430 min70 min