Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
Visi produktai
60 g džiovintų Agaricus grybų
450 g bulvių
150 g paprastų miltų
50 g graikinių riešutų
250 g abrikosų
100 g cukraus
20 ml baltojo vyno acto
mėtos
sviestas
žiupsnelis druskos
400 g grietinės
30-50 g uogienės pagal skonį
Išvirkite bulves su lupenomis pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, ir atvėsinkite. Bulves nulupkite, smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su miltais ir druska.
Keptuvėje svieste apkepkite nesmulkintus grybus, suberkite riešutus, 50 g cukraus ir leiskite jiems karamelizuotis, tada supilkite baltojo vyno actą.
Abrikosus perpjaukite pusiau ir pakepinkite keptuvėje. Apibarstykite 50 g cukraus ir karamelizuokite.
Bulvių tešlą padalykite į mažesnius gabalėlius ir iškočiokite į blynelius, kepkite juos sausoje keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą, ir apšlakstykite ištirpintu sviestu.
Įdarui paruoškite grietinę su mėgstama uogiene (pavyzdžiui, aviečių uogiene, kurią naudojome mes).
Patiekite su karamelizuotais grybais, abrikosais ir šviežiomis mėtomis.
Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas
lengva y 430 min40 min