Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
Reikės: 4 upėtakių filė
upėtakių ikrų
300 g žirnių
250 g sviesto (200 g sviesto padažui, 50 g upėtakiams kepti)
70 ml grietinėlės
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
Reikės: 60 g džiovintų šitake grybų.
300 ml vandens
200 ml acto
100 g kristalinio cukraus
Sumaišykite sūrymui skirtus ingredientus - vandenį, actą ir cukrų - ir užvirinkite. Sudėkite dideliais gabalėliais supjaustytus šitake grybus ir trumpai pavirkite. Uždenkite maistine plėvele ir palikite garuoti.
Tuo tarpu žirnelius apie 1-2 min. pakaitinkite verdančiame vandenyje ir atšaldykite lede.
Upėtakius apkepkite aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepkite ant odos, kurią prieš tai gerai nusausinote. Kai oda įgaus auksinę spalvą, įdėkite kubelį sviesto ir maždaug 2 minutes aptepkite odą sviestu.
Galiausiai paruoškite sviesto padažą. Atidėkite šitake iš sūrymo ir pašildykite skystį. Nuimkite nuo ugnies ir palaipsniui įmaišykite šaltą sviestą. Svarbu, kad sviestas nesusitrauktų. Galiausiai įpilkite šiek tiek grietinėlės ir suplakite. Susidarys kreminis padažas. Jei jis nepakankamai tirštas, reikia įdėti daugiau sviesto.
Patiekiame upėtakį lėkštėje, užpilame padažu ir pagal skonį įdedame garuose virtų žirnelių, griežinėliais pjaustytų grybų ir ikrų.
Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas
sunkiau t 4 30 min40 min