Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Upėtakis su sviesto padažu, ikrais ir šitake grybais rūgščiame padaže

Upėtakis su sviesto padažu, ikrais ir šitake grybais rūgščiame padaže

4. Upėtakių kopija

Sudedamosios dalys:

Reikės: 4 upėtakių filė

upėtakių ikrų

300 g žirnių

250 g sviesto (200 g sviesto padažui, 50 g upėtakiams kepti)

70 ml grietinėlės

2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

Rūgštynių ingredientai:

Reikės: 60 g džiovintų šitake grybų.

300 ml vandens

200 ml acto

100 g kristalinio cukraus

Procedūra:

Sumaišykite sūrymui skirtus ingredientus - vandenį, actą ir cukrų - ir užvirinkite. Sudėkite dideliais gabalėliais supjaustytus šitake grybus ir trumpai pavirkite. Uždenkite maistine plėvele ir palikite garuoti.

Tuo tarpu žirnelius apie 1-2 min. pakaitinkite verdančiame vandenyje ir atšaldykite lede.

Upėtakius apkepkite aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepkite ant odos, kurią prieš tai gerai nusausinote. Kai oda įgaus auksinę spalvą, įdėkite kubelį sviesto ir maždaug 2 minutes aptepkite odą sviestu.

Galiausiai paruoškite sviesto padažą. Atidėkite šitake iš sūrymo ir pašildykite skystį. Nuimkite nuo ugnies ir palaipsniui įmaišykite šaltą sviestą. Svarbu, kad sviestas nesusitrauktų. Galiausiai įpilkite šiek tiek grietinėlės ir suplakite. Susidarys kreminis padažas. Jei jis nepakankamai tirštas, reikia įdėti daugiau sviesto.

Patiekiame upėtakį lėkštėje, užpilame padažu ir pagal skonį įdedame garuose virtų žirnelių, griežinėliais pjaustytų grybų ir ikrų.

Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas

sunkiau t 4 30 min40 min