Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
Kukurūzų miltai: 280 g masa harina kukurūzų miltų (jei negalite jų gauti, galite naudoti 170 g paprastų kukurūzų miltų).
110 g paprastų kvietinių miltų
200 ml drungno vandens
žiupsnelis druskos
Reikės: 800 g jautienos krūtininės dalies.
50 g džiovintų Maitake grybų
400 g baltųjų svogūnų
1,5 l jautienos sultinio
500 g pomidorų polpa
15 g džiovintų aitriųjų paprikų
raudonojo vyno acto
druskos
pipirai
meksikietiško raudonėlio
lauro lapas
prieskonių
20 g sviesto
saulėgrąžų aliejaus
1 skardinė pomidorų: 1 skardinė pomidorų
šviežių žalių jalapeño paprikų
1 baltojo svogūno
1 šviežia kalendra
cukranendrių cukraus
Sumaišykite miltus ir druską. Įpilkite vandens ir rankomis užminkykite tešlą, kad ji neliptų prie rankų, bet nebūtų per sausa. Padalykite į vienodo dydžio rutuliukus, iškočiokite plonus blynelius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (1-2 min.), kol blyneliai išsipūs ir taps auksinės spalvos.
Dėkite blynus į rankšluostėlį ir palikite garuoti. Blyneliai gražiai suminkštės ir juos bus lengva apdoroti.
Džiovintus Maitake grybus 30 min. pamirkykite karštame vandenyje. Nusausinkite karštame vandenyje 30 minučių. Tada juos pakepinkite svieste ir atidėkite į šalį.
Mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais, apkepkite saulėgrąžų aliejuje, kad nusidažytų, ir atidėkite į šalį. Tada riebaluose pakepinkite smulkiai supjaustytą baltąjį svogūną ir sudėkite pomidorų polpą.
Sudėkite mėsą atgal į pomidorų pagrindą ir supilkite jautienos sultinį taip, kad mėsa būtų panardinta, įberkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus ir meksikietišką raudonėlį (jo skonis stipresnis nei itališkojo).
Džiovintas aitriąsias paprikas pamirkykite karštame vandenyje ir palikite, kad suminkštėtų. Išimkite sėklas, sumalkite iki pastos su trupučiu raudonojo vyno acto ir vandeniu, kuriame mirko aitriosios paprikos. Pridėkite prie mėsos. Virkite 2-3 valandas, kol suminkštės. Išimkite mėsą, susmulkinkite šakute ir užpilkite pomidorų padažu.
Šiek tiek padažo atidėkite blynams paskrudinti.
Sudėkite pomidorus, šviežią žalią jalapeño, baltąjį svogūną, kalendrą ir šiek tiek cukranendrių cukraus į trintuvą ir sumaišykite.
Blynelius pamerkite į pomidorų padažą ir apkepkite iš abiejų pusių. Ant blynų dėkite mėsos, tarkuoto čederio, smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno, šviežių kalendrų, salsa verde, keptų Maitake ir laimo.
Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas
Sudėtinga t 4 50 min180 min